mindre överens, men roliga ändå

ja genom åren så har vi varit fruktansvärt osams Han å jag. men vi har älskat och stått vid varandras sida hela vägen ändå.. här kommer lite bilder att njuta till, både fail och nice bilder <3

              LRK 2010                                                    ÄRF 2009
 

             detta va våren 2009                           och       detta hösten 2009
  

           Våren 2008                                                       hösten 2007
 

            ÄRF hösten 2007                                    RSB  hösten 2009
  

 MEN vi var ju som sagt inte alltid sams, Jesse har lyckats fånga några mindre smickrande tillfällen..

 

 


MEN som alltid så vann matte till slut :)



Hoppas ni får le lite iaf, och att ni får se vilken helt fantastisk individ jag äger <3

filmer genom åren

fick en så söt kommentar av mi härliga lotta idag på träningen att det minsann alltid såg så bra ut då ja red min lassie..haha.. ja så här kommer lite filmer. nästa inlägg blir bilder från mindre lyckade hoppträningar.
gotta er allt ni kan nu ;)

Lassie och Jag på PRK 2009, debuten på 1,o m




Lassie och jag på PRK ganska precis ett år efter förra videon, efter detta kom allt trubbel...

torsdag morgon

ja idag åkte älsklingen på jobb igen, men vi har fått 3,5 dag extra. men känns ändå hemskt varenda gång han far hemifrån.. jag som hoppades få jobba nått i veckan med vikarebasen måste ju blivit knäpp, ja fick smset om ja kunde jobba 09.59, och svarade JA kl 10.00 och får tillbaka 19 minuter senare att vikariatet redan är tillsatt av någon annan. hur fan går de till? hur kan nån möjligt svara fortare?!! har varit så i flera dagar nu.. e ju inte så kul å vakna varje morgon av ett sms å tro att man ska få jobba å så blir de aldrig..

hmm..

aja så är de.. idag blir de bara lite pyssel här hemma. lite pappersjobb å så. ikväll ska ja å plåga lotta på prk, blir markarbete och bommar, sen hoppas ja kunna möta upp mamma för en prommis :)

jooo
tänkte ju ja skulle ge er receptet på en grym laxgratäng och min egen special tårta ;)

 

Lyxig Laxgratäng   6 portioner

ca 1 kg färsk lax
150g riven ost
salt o peppar

Mos;

1 1/2 kg skalad potatis
2 äggulor
2 msk smör
1 dl grädde
salt o peppar

Sås;
2 msk smör
2 msk vetemjöl
1 fiskbiljongtärning
2 dl vatten
1/2 dl citronsaft
3 dl vispgrädde (eller 2dl mjöl o 1dl C.F)

Tillagning;

Börja med moset, koka potatisen och pressa den. rör ner äggulor och smör (gärna med elvisp). Späd med grädde och smaksätt med salt och peppar.
Skär laxen (eller köp färdig skivad lax i förpackning) i tunna skivor på snedden, för att få så stora skivor som möjligt, salta och peppra. Fördela osten över skrivorna och rulla ihop.
Sprita eller klicka ut moset längs med kanterna på en ungssäkerform, lägg i laxrullarna.
Smält smöret till såsen, rör i vetemjöl. Tillsätt smulad buljongtärning och späd med vatten. tillsätt citronsaften och grädden underomrörning. Låt såsen koka i ca 5 min och häll den sedan över laxrullarna. gratinera i ugn på 225 grader i ca 25 min. garnera med rom, hackad lök, lime och dill

Smaklig måltid!




Choklad tårta

Fyllning;

5 dl färska hallon
1 L hackade rabarber
2 bananer
1/2 påse marsansås
3 dl strösocker

Garnering;

50g smör
250 g choklad

Tårtbotten;

3 stora ägg
3 dl socker
75 gram smör eller margarin
3 tsk bakpulver
4,5 dl vetemjöl
2 dl mjölk (vatten går också bra)

Tillagning;

Börja med tårtbottnen - Värm ugnen till 175 grader.  Smörj en sockerkaksform och strö den med ströbröd.
Vispa ägg och socker så att det blir fluffigt efter några minuters vispande. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner i äggblandningen. Smält smöret och rör ner den i smeten tillsammans med mjölken. Rör om tills smeten blir jämn och häll sedan ner det i sockerkaksformen.
Grädda i ca 25-30 minuter beroende på ugn. Använd en provsticka för att kontrollera att den inte är kladdig i mitten.

när sockerkakan svalnat vänd den upp och ner och dela den fyra delar så att du får fyra bottnar. medan bottnarna svalnar kokar du rabarnerna. häll ca 1 L skalade och hackade (ca 1,5 cm´s bitar) i en kastrull med rikligt med vatten. koka under omrörning tills de blottnar upp, ca 15 min. sila sedan ut allt vatten och socka tills krämen går att äta, den ska vara liter syrlig.
sockra hallonen, mosa sedan bananerna och blanda bananderna med marsansåsen.

sen är det bara som en vanlig tårta. Hallon på understa lagret, sen rababer sen banan.

Smält smöret och sedan chokladen på låg värme, låt sedan stå på svalning till chokladen nästan börjar stelna. bre sedan över hela tårtan och ställ i kylen på stelning.

super gott!

Lycka till <3

i bakar tagen

ja nu bakas de å lagas mat som aldrig förr :)
kan ju ha å göra med att ja har gode lite å göra..

här kommer iaf bilder på bullarna som belv till, å goda blev dom.



Recept;

Ingredienser

Fyllning

Pensling

Gör så här

 

  1. Smula jästen i en bunke. Smält matfettet i en kastrull eller i en skål i mikrovågsugnen på full effekt (max 800 W) ca 30 sek. Tillsätt mjölken och värm till fingervarmt, 37°C. Häll lite av degvätskan över jästen och rör tills den löst sig.
  2. Tillsätt resten av degvätska, socker, salt och nästan allt vetemjölet, spara lite till utbakningen. Arbeta degen smidig för hand eller i maskin tills degen släpper bunkens kanter. Låt degen jäsa övertäckt ca 30 min.
  3. Rör matfettet smidigt med socker och kanel till fyllningen. Ta upp degen på arbetsbänk och knåda den smidig med resterande mjöl. Kavla ut degen till en platta, ca 30x40 cm. Bred på fyllningen och rulla ihop från långsidan. Skär rullen i ca 2 cm breda bitar. Lägg bitarna med snittytan uppåt på en bakpappersklädd plåt eller i bullformar av papper.
  4. Låt bullarna jäsa under bakduk ca 20 min. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över lite pärlsocker. Grädda bullarna mitt i ugnen i 250°C, ca 8 min. Låt kallna på galler under bakduk innan de packas i påse eller burk med lock.


Imorgon blir de laxgratäng och chokladtårta <3


kram å godnatt på er

lite filmer

tänkte dela lite filmer med er från de ja rider genom åren, olika hästar osv..


Jag och Siro November 2010  - är ett varmblod som ägs av en av mina elever. trevlig häst, arbetsvillig som få




Jag ocg Greta Mars 2011 - greta kom upp till mig från Genarp i nov -10, här är hon precis inriden och vi jobbar på matchning till 3 års. hon betäcktes senare och är nu hon sin fodervärd i Mårtensboda




Jag och Lassie Mars 2010 - första tävlingen för året, efter denna kantades vår tillvaro av sjukdomar och skador, hann tävla nån tävling till under hösten innan vi skildes åt.

Eva H träning

ja de är nu ca ett år sedan ja tränade dressyr ordentligt, och det firade jag med en två dagars kurs för Eva Holmgren. fördelen med Eva är att jag ridit för henne sen jag var liten, nackdelen är att hon känner mig utan och innan då det gäller ridningen, vilket innebar att jag fick jobba som attans.. men kul var de!

å beviset på att gymmet hjälper en hel massa är att jag inte har den minsta uns av tränings värk!
här kommer bildbeviset :)

Hästen jag rider heter Nix, aka Nicke, 17 år från Ö-vik. han har varit norrbottning i ca. 6 månader och verkar trivas bra. det är min underbara vän lotta som äger honom, och låter mig plåga runt honom i manegen en gång i veckan <3 tyvärr så syns de på min ridstil att det var länge sen jag red, och framför allt så har nicke inte dressyrat på flera år...

Enjoy!

http://www.facebook.com/#!/video/video.php?v=203944343005044


Bilderna vidar början, mitten och slutet på ridpasset





sommar shopping

har ju glömt å visa va ja klickade hem från adlibris å en video butik i somras :)
ni vet sånt där nostalgiskt som man bara inte kan låta bli, man baar måste ha? detat är sånna saker :)

detta är då böckerna ;



till vänster har vi Håkan Nessers mindre känsa bok kan man väl säga, men den har ändå blivit film. läste denna bok på mellan stadiet, och det är bara en sånn som måste finnas i bokhyllan, jag kan innehållet på den än idag..

till höger har vi en av Stephen King´s absolut okända skräckisar. denna är den första riktiga bok som jag läste i skolan. kan den utan och innan trots att jag inte läst den på säkert 15 år..haah..

så ja, dessa böcker är ett MÅSTE i bokhyllan som kommer upp i Arnemark i december :)

sen klickade jag även hem 2 DVD filmer som var lika mycket måste som böckerna;



till vänster har vi en klassiker som mitten av 90 talet. den är utspelas däremot i mitten på 30 talet och är berättelsen om en pojke och en häst. man gråter varje gång man ser den..haha. såg även denna då ja va väldigt liten och den gick på canal + i repris tio miljoner gånger under en vecka :)

till höger har vi film versonen av boken ovan, helt okey film, vill mest ha den just för att jag älskar boken. men de e väl som me allt annat, har du läst boken ska du inte se filmen å tvärs om. men jag MÅSTE ha båda :)


ja de får nog bli allt för idag. imorgon kommer bilder å förhoppningsvis filmer på min ridning de senaste veckorna

kramkram <3

Goodiebagen från Craving

berättade ju tidigare att jag vunnit en goodiebag från Craving.se

och jag fick den för ett tag sen, men har varit dålig på att uppdatera. men nu kommer iaf bilder på innehållet. såå fina smycken! där blir det nog att handla sen :)

 

 

 

 

nu ska ja fortsätta städa bort sommaren, hoppas ni får en trevlig dag <3

oj.. blev ett uppehåll

hmm. ja de e lite mycke just nu..

men kort iaf; greta är fortfarande dräktig, lassie jobbar på borta i luleå och jag hoppas att de börjar hitta varandra mer och mer då han har så svårt att sätta muskler om han spänner sig..

kråkans kastrering gick bra och nu är han en DET, han är helt galen! totalt tokig å busar med allt å alla :) både bra å dåligt. jobbigt då han aldrig kan va still, positivt är väl att han börjat äta ordentligt :)

i veckan är sambon hemma så vi städade ut de  sista är lägenheten på furuberget och lämnade in nyklarna, så nu är vi av med den.
fick även klart att vi får hyra huset i arnemark så nu har vi även sagt upp lägenheten här i böle och påbärjar flytten på 2 månader.. känns dådär få ja trivs bra i böle. men de blir skönt me hus trots att vi bara hyr de, tills vi hittar nått vi vill ha iaf..

renoveringen med transporten är äntligen klar, efter väldigt många men, bilder kommer sen..

inget mer spännande ikväll. lägger upp en film, vilken grym hoppare och vilken grym inställning! den hästen hade ja gärna haft, eller åtminstone hoppandan :)

http://youtu.be/sl2ZUp5-9bs

kram på er <3

jag har vunnit en Goodiebag från Craving!!

var in å kollade på gamla skolkompisars bloggar å så vidare. alltid kul å kika lite grann :)

där fanns en tävling om en goodiebag, och varför inte?!! hon, Emelie heter hon förresten. gör sååå himla fina smycken.

så döm av min förvåning då jag vann!! hah.. ska bli såå kul å få den med posten. lovar att lägga upp bilder på vad ja fick sen :)

men ni bara måste kika in på hennes hemsida å kanske till å med investera :)

http://craving.webblogg.se/



bland annat det här är tillverkar av Emelie


och kom ju på att jag inte visat min underbara present av min älskling på min tråkiga dag..



fick även en present kort på håltagning så på onsdag så ska ja fara til Hårstudion å göra hål i örat, har velat de så länge. han är världen bästa min karl! å dessutom så firar jag å krille 6 månader idag <3

är med och tävlar om en OnePiece

var du också med och tävla!



Vinn en valfri Onepiece!

Nu drar jag igång en kanon tävling i samarbete med Snowandmotion
där du kan vinna en valfri Onepiece till ett värde av 1299:-

Förutom Onepiece kläder så hittar du även träningskläder, solglasögon,
skor, skidtillbehör ja allt en aktivmänniska kan behöva

För att vara med och tävla:

1 Lott: Lämna en kommentar med dina kontaktuppgifter (namn & mail) 
och besök
snowandmotion och skriv nedanför i en kommentar
vilken Onepiece som är din favorit.

2 Lotter:
Gilla snowandmotion på facebook och skriv här nedanför
vad du heter på facebook.  

3 Lotter: Kopiera bilden och den kursiva texten nedanför och tipsa om tävlingen
i din blogg och skicka sedan en direktlänk i din kommentar.

(Ni får själva välja hur många lotter ni vill ha (Lott 1 är obligatorisk)




hos Linnéa- Ebbas mamma i samarbete med
Snowandmotion


Tävlingen avslutas 10/9 21:00

L Y C K A   T I L L :)

RSS 2.0