onsdags nöje

ja idag har de  varit fullrulle. eller nä de har de varit hela veckan.
i måndags så var det gymmet å sen ridlektion på prk på emma ö, det gick väl sådär, eller gymmet gick himla bra. fullrulle på både mig å mamma <3
emmas lektion bevisade tyvärr än en gång hru det går då det finns för mycket ryttare på för litet utrymme. nicke som inte alls var på humör betedde sig illa inför lektionsryttarna på andra sidan ridplanen och kastade av stackars emma två gånger.. men tuff som hon är så gick de bra. jag fick sitta upp och rida igenom honom.. hästar i sitt nötskal, verkligen..

tisdagen bjöd på pyssel med transporten då den ska på resa med familjen Gould i helgen. nu är den helt vit å fin :) på kvällen så for vi till krilles lägenhet på furuberget och visade den för dess blivande boende. hann även städa läggan från både damm å sopor å sängen från grus.
kråkan fick även besöka veterinären idag på morgonen för att bli en "det", men allt gick bra och han fick komma hem på eftermiddagen. fick beröm för hans hull och hans fina temperament :)

idag så tog vi tag i krilles lägenhet och tapeterade det sista, samt att jag städat ur den helt, bara fönster och överskåpar i köket kvar. sen bara att lämna in nycklarna till HSB.
till middag bjöds vi av svärföräldrarna på kött å pommes, med svärfars grymma svampsås! såå mätt :) väl hemma så tog jag tag i baket och bakade mina första bullar. men dom är i ugnen än så ni får veta sen hur dom smakade :)

ikväll blir de betala räkningar och smaka bullar med älsklingen <3

lite av tradera sakerna

ja här är lite av det som jag har tillsalu :)



* Lila adidas väska, oanvänd
* tävlingskaval, stl S svart
* Jacson vinterjacka stl. 36/38
* Vinterkavaj, grå/svart/beige stl. 34
* cericerosa linne stl. xs
* 9 VHS filmer, 2 drama, 1 skräckis, 2 thriller o 4 komedi
* vinterstävel med ludd stl. 37
* fin sko i mocca beige stl. 37


kramkram <3

ofrivillig blogg paus..

ja min blogg har inte velat släppa in mig så nu har ni fått en paus från mig :)

det har inte hänt så mycket. hunnit måla transporten. före och efter bilder kommer då vädret tillåter :)
min sambo kom hem igår kväll och ska jobba hemma i helgen å sen får han ledig vecka så vi fick 2,5 dag extra! bara tacka och ta emot..

lassies fodervärd, söta johanna ringde med förskräckande besked i torsdags.. hon har ramlat av lassies hagkompis och brutit smalbenet, så hon skulle försöka hitta någon som tränar honom, annars så får han komma hem någon vecka tills hon är frisk och redo att rida igen..

kråkans kastrering är bokad ,trots att jag inte är den rikaste just nu. så på onsdag den 30:e så smäller de. då åker manligheten..

jag har fått förlängd sjukskrivning till den 2/9 bara för att läkaren var en vecka sen upp till piteå.. fuck!!
jag har fått läkartid den 2/9 och det ska bli spännande att höra vad han tycker, jag tycker ju själv att jag är frisk och kry som en nötkärna!!

har även fuskridit lite grann. bara lite enkelt och lugnt dressyrarbete, vilket gick mycket bra. känns inte de minsta i armen vilket är underbart! och ridkondisen är inte heller så himla dålig, men det har jag gymmet att tacka för. eller jag har egentligen gymmet att tacka för allt som har med min kropp att göra just nu! :)

har ju även lurat med mamma på gymmet så nu tränar hon också tre dagar i veckan, skönt att ha någon som följer med en jämt :)

idag har jag ägnat dagen åt att fota och lägga ut saker till försäljning på tradera! kläder,skor,väskor,rid och hästsaker! så är du i behov av nått?! gå in å kika; emelie_zita är användarnamnet och då får nu upp alla mina auktioner


kram å puss på er <3

måndag å ja smiter till stugan i några dagar

ja.. nu har jag ju "bara" tre veckor kvar av min sjukskrivning å ledighet så ja tänkte passa på att fara å njuta i paradiset då min älskade sambo ändå farit å jobbat, öland närmare bestämt.

men ja kommer hem på onsdag kväll så ja hinner med veckans måsten ändå :)
igår så var de hoppträning i stallet,  hade bara hanna och ronja igår, men lika duktiga var dom! det är tufft att vara mindre ryttare i gruppen då dom får en mer intensiv träning, vilket medför mycket mer krav på både häst och ryttare, men ja är super stolt! det är så roligt å se att det går framåt :)

blockade lite mer bär igår, totalt 6 L, som nu är packat å ner fryst :)



det här är gårdagens fångst - blåbär och hallon

idag blev det blåbär, svarta vinbär och röda vinbär

nä nu blir de diska å packa sen förbi colorama å sen gymmet :)

kram på er och hoppas ni har en bra vecka <3

borta bra men hemma bäst <3

ja absolut så älskar jag min sambos överraskningar, men fan. hemma är hemma!!

dagen har varit fullspäckad, morgonen startade tidigt, halvåtta var ja uppe å ut me hunden, sen frukost å så bar de av til brukshunds klubben i bergsviken där de  var terrier utställning, och mammas Stina skulle få sin bedömning, hon fick bra omdöme, bla. exelent, men så hon var ensam i sin klass som var släthårig å rätt mörk stack hon ut för mycket och gick inte vidare.. tråkig, för hon VAR finast <3

hemma för snabb lunch å säga hej till svärmor å svärfar, sen till grisberget för att plåga lotta å nicke i tömkörning. detta är en konst av ridning som jag anser fler borde anamma, både för sina hästar och för sig själva. här får man verkligen se hästen arbeta från sidan, och även se hästen och ryttarens svagheter då de gäller att ha koll på sina saker :)

väl hemma igen bkevde pizza å film. idag blev det  "no strings attached" med Ashton Kutcher. helt ok film, mycke sex snack men riktigt rolig :)

hemma har inredningen fortsatt, tavlorna är uppe :)


det är då fr. vänster; zipper,gandalf,pärlan,kråkan,lassie,greta

alla mina älsklingar mitt på vardagsrumsväggen <3

sen så fick även älsklingen med sin en "twinner" hem från nolia. och stolt demostrerade han hur den funderade i hela lägenheten :)




ja man måste bara älska livet :)

godnatt på er

umeå resan - nolia

det som tog mycket tid på nolia var hästtransporterna å motorcyklarna :) vi har ju bestämt att vi ska ta mc kort tillsammas och börja köra, men detta inte förens nästa år. men självklart hann jag ju hitta min absoluta dröm cykel, såklart!!
men sen så hittade vi ju även lite hästtransporter som jag inte tackat nej till att få hem på gården :)


detta är då min dröm <3

En Honda CBR 125. helt PERFEKT! mässpris 32900:- annars 36 900:- så nu blír det att spara!

sen till det är med hästtransporter.
jag hade turen att få  se Boj´s nya lyx åk. hästbuss för tre hästar med bodel, utgångspris 785 000:-

 
  hästbilen utan bodel                                     hästbilen med bodel
 
 plats för tre/två hästar, men dom måste gå in från sidan

Detta är då Boj´s exemplar, både med bodel och utan, smart då man kan lasta tre hästar, men den blev ju då också väldigt dyr.. och det skiljer bara ca 50 000:- med bodel och då kändes det dyrt för en utan..


Umeåsläp måste ju som vanligt alltid vara värst, och visade på Nolia upp sitt nyaste polar multi 800, en husvagn kombinerad hästbuss för 1.290 000:- nån som är sugen?!

  
  hästarna går in bak = fördel                                 bodelen likt en husvagn från polar

 
  mycket plats för förvaring                                  insidan med halvmellanvägg och dörrar bak


ja som sagt fina släp, men shit vilket pris! men absolut. får ja en så tackar ja inte nej :)

umeå resan - Hotellet

Jag tänkte att ni skulle få njuta av vår underbara umeå resa.
älsklingen hade överraskat mig med att boka en av sviterna på Scandic Plaza i centrala Umeå, våning 11 !! de va lite läskigt att titta ut :) men vi såg hela umeå :)


utsikten mot södra umeå, och ett hus som höll på att flyttas


Storgatan och längst bort nolia området

 
Älsklingen varvar ner med tv

     
Älsklingen med väldigt    jag på hotellet                          myyys <3
tjejiga solisar :)



ja detta var själa hotell bilderna :) åter kommer från nolia :)

torsdag = hemfärd

ja idag så lämnade vi regniga umeå för den långa vägen hem till regninga piteå :)

mer om nolia tänkte ja berätta imorgon, är heeelt slut i kropp å knopp!! har haft två helt underbara dagar med min fantastiska sambo, jag förstår inte att jag kunnat få en så underbar man i mitt liv! <3 jag är sååå bortskämd!

min underbara vän bella tog hand om kråkan så vi kunde åka bort, å han verkar ha trivts bra i långträsk :)

i går var vi och såg bio i umeå, det blev; Source Code - riktigt bra film för er som funderat! och Jake Gyllenhaal gör en grym prestation i den rätt invecklade filmen, man sitter på spänn hela tiden och vill, eller kan inte missa en enda minut!




nä nu sängen, bilder å mer om nolia och umeå imorgon.

kram å puss på er <3

onsdag = Umeå

detta blir ett kort å snabbt inlägg mitt i packningen av umeå resan..

vi ska ju då alltså till umeå å mysa på hotell å gå på Nolia, mest bara för att komma bort.

vi ska även hälsa på nina i skellefteå, krilles morfar i umeå och greta i mårtensboda, så de blir nog några mil i bilen :)

nu så här efter första duschningen av håret så är ja super nöjd! de blev en super fin färg, och jag tror att den kan se helt ok ut även då den lir lite uttvättad :) så nu är jag brunhårig gott folk! eller brun å brun, de röda verkar ja ju aldrig blir av med, men mindre rött iaf :)

kråkan han ska få bo hos en kompis i långträsk då vi är borta, ska bli jobbigt å va utan han.. =(



trevlig onsdag på er alla önskar krille, emelie å kråkan <3

tisdag

oj. blev en väldigt lugn dag idag, men skönt är de också ibland :)

Dagens hiss:  Flytten

Ja nu får alal ni här veta de före nån annan :P vi kommer att flytta i slutet på november mitten på december, en verklig piss månad att flytta med det är inte vi som gjort valet av månad. så flytthjälp tas gärna emot! var och mer detaljer återkommer jag närmare med <3



Dagens diss:  Hösten

allvarligt??!! det är typ 7 grader ute på nätterna som max! det regnar å är allmänt pissväder. men det är ju bara i början av augusti!! enligt dom duktiga vädergudarna så skulle vi få varmare och varmare klimat just för ozonskiktet, hmm. ja de vetefan.. de är ju höst redan! vi hann ha sommar i typ 1,5 månad! det är inte okey!!



kram på er <3

måndagens utvärdering

blev så mycke igår at jag inte hann skriva..

dagens började med hårfärgning hos mamma, blev en snygg brunfärg. sen stan. lunch å lite shopping, en ny vår/höst jacka å en bikini till beachen 2012 :)
sen rände vi till gymmet för ett pass. stark :)
hem å byta om i regnet, till stallet för att hjälpa lotta att flytta söta nix till PRK. gick smärtfritt å väl hemma så hade världens bästa sambo tvättat, dammsugit och diskat <3

Dagens hiss:    sms missar

ja man kanske inte ska skratta åt andras otur, men shit va roligt de är å läsa om andra männidskors otur, de gör oss lyckligare, hemskt men sant. denna sida handlar om sms som hamnat fel. tyvärr så slutar många förhållanden så. om man nu ska ge sig i kast med att ha en affär, då kanske man ska se till å kolla vem man skickar sms till lite nogrannare :)

http://www.felsms.com/



Dagens diss:  att hänga ut sina barn

detta blir en allmän diss, jag älskar att läsa om andras liv i bloggar och så, det är de som gör dem intressanta. och jag förstår att mammor är stolta över sina barn, deras framsteg osv. men på en del bloggar blir man rent chockad. jag vet inte om ja tycker det är helt ok att lägga ut tio miljoner bilder på sitt barn, vart man bor å va alla heter.. visst lever vi i en relativt skyddad värld, men tänk alla som kikar in på era bloggar och tittar på erat hem, era barn.. som kanske inte borde det.. jag blir lite skr'md då ja tänker så. man har ju verkligen ingen koll. MEN jag älskar att läsa om det nu ändå ;)


nu ska tisdagen få fortstätta med en massa stök å bök <3


söndag..

ja idag så var det dax för premiär turen på två hjuling.

jag som aldrig ens kört en moppe med växel fick det tungt, men de gick bra, först den lilla 125,an.. efter lite om å men så gick de prima, då va de tydligen dax att uppgradera så då blev det sambons 450. åå huvva. stor å tung, nådde inte ens ner med tårna. men efter en massa motorstopp så tog ja mig iväg å luffsade runt på åkerna några varv :) fick godkänt av sambon <3

denna dag handlar hissen å dissen om nått helt annat än bloggar, men än något som är viktigt :P

Dagens hiss:   Hanna

Jag tränar mina elever hårt då det gäller ridningen, jag anser att rider man inte ordentligt och med 100 % vilja så ska man inte he sig upp på hästen. och denna dam har jag plågat nu i snart ett halv år, och vilka framsteg! och arg har nog både hon och jag varit :) idag fick hon en till flygtur, en i raden av många, men hästen hann stanna så hon damp rätt ner i backen så lärkakan modell BIG infann sig.. lite tårar å så upp å hoppa igen. jag blir sååå inspirerad å glad, glöden brinner för att lyckas! <3

vad vill jag då säga med detta? - är du rädd för att misslyckas så kommer du mest troligt att göra det också. det är bara dig själv som sätter stopp för framgången.

Dagens diss:    Motordrivna fordon

idag har jag som sagt premiär kört två hjuling. spännande och väldigt adrenalin fyllt. men sååå farligt. försöte om och om igen förklara att en häst är sååå mycke säkrare, tur som inte såg dagens flygtur på träningen :P ja gjorde liknelsen att har jag en åker på vänster sida och ett stup på höger sida, jag kommer och rider och får panik, sliter i höger tygel - hästen kommer till 99.9 % inte att svänga höger för den inser själv att det är dumt. vad tror ni crossen skulle göra? jo svänga höger å ta dö på mig!
när paniken infinner sig så är det helt enkelt tryggare att sitta på en levande varelse som själv kan ta intiativet till att göra det rätta


dagens goda ord från mig! hoppas ni får en bra  vecka! <3

dagens 6/8

lördagen har inneburit allt annat än vad lördagar egentligen ska innebära. jobb å tråkiga måsten..

började dagen med ett järnpass på gymmet, ensam - sååå skönt. kikade på tv medans svetten rann, å då menar ja rann! :)

hem å packa hunden å pyssel saker till transporten för att sedan hämta den nämna i lillmoran för att konka oss till arnemark för fix å trix.

i arnamark var de tomt, cross körning på schemat så jag plockade 4 L (MINST) hallon, som jag nu ägnat 3 timmar åt att rensa, usch så äckligt med alla maskar! sen kom grabbarna och jag fick hjälp med att fixa matta och list på transporten. middags blev vi också bjudna på :)

Dagens hiss:

Denna blogg tillhör en brud som jag "känner", ni vet en sånn som man gått typ gymnasiet med å som man ändå vet bra vem de är.. hon blev mamma tidigt, och jag får för mig att hon då även lämnade hästeriet lite.. tråkig, de va en duktig tjej, men ibland är det ju så att tiden å pengarna inte finns. iaf de ja gillar med denna blogg är just livet, bara det, livet, i all dess enkelhet. charmen i att bara vara, finna sig i nuet och le åt det :)

http://linneagranstrom.blogg.se/


Dagens diss:

hittade verkligen inge som kunde reta mig idag, ialla fall inte på bloggen :P så de får bli lite annat nytt å nött

* jag förstår varför det finns så grymt med hallon - alla äckliga maskar och kryp som bor i dem gör dem praktiskt taget oätliga!
* hur det nu kan komma sig att en tjock matta modell STOR kan bli större och större med tiden, trots att det sitter fast skruvad på en ramp, vilket resulterar i att man får klippa av den lämpligt varje år..


nu kvällsmacka med mina käraste <3

lördag - å fredag :P

igår hann de inte bli någon hiss å diss
men de får bli nu på morgonen då, så får ni dagens sen ikväll :P

dagens hiss: Ida Lövgren

jag älskar att följa människor på deras resta genom livet, och att jobba som hästskötare är nått ja drömmer om sådär i smyg.haha.. tänkt att få resa runt å slava i stallet dag ut å dag in. love it! Ida ger oss en bra bild av hennes vardag och hon utelämnar inget :) för övrigt så jobbar hon åt alexander zetterman.

http://www.hippson.se/blogs/iduspidus/index.htm

Dagens diss: Micah

ja, alltså ja vet inte. på ett sätt så tycker jag om att läsa om henne, har följt denna blogg sen hon fick barn.. och inte förens för någon vecka sedan så skrev hon att hon faktiskt har en diagnos, då, äntligen såå ramlade potellen ner. men allvarligt?! hur kan du som mamma till en 14 åring med diagnos låta henne behålla ett barn?! jag har inget emot unga mammor, ja tycker ni är ashäftiga! men kan du inte ta hand om dig själ ska du absolut inte skaffa barn.. min åsikt iaf..

http://micah.myshowroom.se/


idag blir de annars bara gymmet å sen arnemark å pyssla lite <3

dagens hiss och diss 4/8

ja kan ju börja med att tämligen skälla ut hundägare.
om man vet att man inte har sånn pli på sin hund att man har koll på den trots att man möter en annan hund, då har man den helt enkelt inte lös!!
sen om man möter en hund, och även människa som man inte känner. så släpper man inte kopplet på sin hund då den drar för att hälsa på den okända hunden och människan!
det kan ju faktiskt vara så att hunden du möter är sjuk, eller att den helt enkelt inte får hälsa på andra hundar. jag förstår inte detta, är det helt enkelt nymodighetens omedvetenhet eller är det enkel respektlöshet? vilket fall som helst så irriterar det verkligen mig.. och dessutom, tänkt om det skulle vara så att hundarna ryker ihop??


Dagens hiss:     Havrepappan

jag är evigt imponerad att en man kan åstadkomma att samtidigt total håna ridsporten och dess kvinnor, men ändå är 99 % av hans läsare kvinnor och vi skrattar åt varje ord han säger, trots att de ofta handlar om att vi är dominerande ragator. han ser krasst på hästvärlden vi är så förbilndade i och ger oss en annan syn på våran egen värld. har ni inte redan läst denna blogg så gör det! och läs inlägget bakåt, ibland ligger man raklång och skrattar!

http://www.hippson.se/blogs/havrepappa/index.htm



Dagens diss:     Ponny Sanning


Ja. jag vet inte vad man ska säga, ni som läst, eller har läst denna blogg bör ta den med en ganska stor nypa salt, hoppas jag i alla fall. för mig handlar det är hon en alt. två vädligt omogna tonårs tjejer som försöker göra sig ett namn inom hästsporten genom att vara elaka och trycka ner andra. mig påminner det bara om den där typiska ridskolan i storstan, där de stora tjejerna var elaka med de mindre, verkligen det sista vi behöver i sveriges ridsport! men detta är ju bara vad jag hoppas. det kan lika gärna handla om helt vanliga människor som anser sig rätten att behandla folk allmänt illa, osäkra i sig själv? ja vem vet... det är iaf en blogg som jag läser ibland med förfärelse över hur man han skriva och hänga ut folk på det sättet - ridsporten i sitt värre sken.

http://ponnysanning.blogspot.com/



nu dax för sängen! ses imorgon!

blogg torka.. men nu har vi nya tag

satt å funderade idag över middagen om allt man läser på internet, å då speciellt bloggar.

så.. förutom mitt oerhört intressanta liv, mina hästar å hund, så ska ni varje dag få en diss och en diss vad gäller blogg världen. min åsikt på skribenten osv. för alla läser vi olika bloggar och tycker och tänker olika om dem..

annars då är det rätt lugnt, har 3,5 v kvar innan jag får börja jobba igen, å ingen gladare än jag. pigg å glad å axeln sitter där den ska. lassie stormtrivs hos fodervärden johanna i luleå och greta blir tjock å go hos gandhali i mårtensboda, hon ska förresten på dräktighets koll imorgon :)

middagen väntar och senare ikväll återkommer jag med rapport om bloggarna <3
RSS 2.0