våren närmar sig och då är det bäst att se till att man gör sig illa :P

jodå minsann.. inte en vår utan att ha armen i mitella å käka piller som får en flyyyyga ;) måste ändå säga att de känns grymt bra trots att jag äter alla piller å inte kan hålla mig från att använda armen.. så på en vecka så hoppas jag att jag ska vara "uppe på benen" och kunna rida igen :)

för alla er som undrar vad jag pysslat med så hade jag hoppträning i tisdags kväll hemma på planen i lillmoran.. lassie var jättefin och vi red banan på 1,15 cm.. min älskling var som en dröm :)
och så helt plötsligt på väg in i kombinationen på första hindret som bara låg på 1.0 m så tvär vägrar puddingen och jag gör, för första gången på 4 år, en riktig svandykning rätt ner i hindret och river hela stället med axeln... ajajaj..

låg på marken ett bra tag då jag inte hade den minsta känsel i varken armen eller handen.. men efter många om och men så tog jag mig upp.. och efter många hårda men vänliga ord från mina väldigt bestämda vänner så skjutasde söta jenny mig till akuten där jag fick en hel massa tabletter, fick inte äta då det pratades om operation.. utan från 18.15 till 20.30 fördades jag mellan akuten - röntgen - aktuen.. sen blev det lång väntan.. klockan 00.20 fick jag veta att jag inte skull behöva opereras och fick en mitella de lux och en massa tabletter, 15 tabletter varje dag i två veckor (??!!) men skönt iaf att det inte blev någon operation.. men det blev en träckning i den undre muskeln, en utsliten närvled till tummen och pekfingret och en mini spricka i nyckelbenet.. så med piller å armen så stilla som det går så ska jag vara på hästryggen om två veckor :)

dessutom så får ja ju inte köra bil.. och var varit sjukskriven i veckan.. men på måndag så ska ja jobba.. lääängtar :)

nää.. nu blir de film å en massa mys med världens bästa familj

Påsklovet är snart slut *yeeh*

Ja alltså jag vet faktiskt inte om jag tycker det är så bra, elller jo men ändå inte... Det har varit jätte skönt att mest jobba kvällar och helger, men det funkar ju inte i längden.. så nu när jag jobbar dagtid har jag fått ett helt nytt liv, allt mitt jobb görs bort på dagtid, stallet blir av på kvällstid å sen e ja död..

hmm.. vart som en väldigt konstig vändning måste jag säga..

men som vanligt så verkar det ju som om jag inte kan lära mig att lugna ner mig ändå vad gäller jobb å så..
så nu är det nya projekt på gång, inte nog med att jag snart är klar med Ida´s rum så kommer det förhoppningsvis upp en liten donna från Öland som har både Feliciano, For Fealing och For Pleasure i stammen.. hon är nu ett år och helt ohanterad så de blir spännande :)

Hon har fått namnet Faysena och i efternamn blir det stuterinamnet OnTheRocks, så de blir två hästar med tjorviga namn..haha.. kanske har något genemsamt, haha,, som det verkar i dag verkar det vara hanteringen som är lika för dem båda.. men känner mig jätte taggad..

i veckan så har flickorna (ocg även jag) påsklov, så vi är hemma, eller ja vi ränner mest omkring en massa, medans pappa Mattias är på jobbet..

vi har gjort stallet flera dagar, shoppat och försökt att städa hemma, det sistnämnda går inte alls då dom inte har den respekten för mig, då imorse fick ja världens chock så jag fick ner i tvättstugan och allt var vänt upp och ned.. så besviken jag blev!!!

men,men de e ju enligt min sambo tjusningen med barn, kan ja väl inte hålla med om.. men de blir väl bättre. både dom och jag ska väl vänja sig vid varandra..

Min och Lassie´s andra viktiga tävling i år skulle gå av stapeln i morgon på Hertsön i Luleå. men det hela började med att han tappade en baksko iförrgår, var jättehalt, så min underbaar hovslagare kom igår och skodde på den för att jag skulle kunna rida igår och idag inför tävlingen, och vad nu?! Jo hästen går å blir blockhalt!! han gick igår på tre ben, ville inte alls städja på den högra bakbenet, trodde vi! men helt plötsligt byter han ben å haltar på vänster.. konstig häst..
iaf så imorse så var han bättre och haltade endast på vänster bak på böjda spår.. så jag ska vänta med att helt avboka tävlingen imorgon tills ikväll, ska dit och försöka röra på honom ikväll.. det verkar ju som om skadan går att värma ur så han blir bättre för varje dag..

ja ni.. fullt upp..
men nu ska ja ta å göra middag - det är kaos här hemma, barnen springer omkring och skriker, eller leker som dom påstår att dom gör. drar fram en massa saker och ljudnivån är värre än i en gympahall..ahah.. så frågan till ala föräldrar; är det detta som ni anser vara så himla värdefull tid med era barn??!!

Åhhh käre Gud, ge mig en lugn stallmiljö snarast!!! 

påskharen är nog vit i år ;)

tror banne mig att påskharen är en vit rackare.. för så här mycke snö har vi nog inte haft sedan ja va typ en meter hög.. hmm.. blandade känslor ang. detta.. klart de e roligt med snö men nu när de smält så asfalten är framme så går de ju verkligen inte att rida någonstsans.. hoppade på en slaskig ridplan idag.. typ 5 1/2 an fast med bommar fram och bak med ett räcke i mitten.. så han fick hoppa upp sig lite.. han va duktig min gubbe.. men han är så himla överladdad så de går utav bara denn :)
kväll så ska killarna basta å mysa på mullers å sen så ska dom tydligen hem till oss å ha trevlig.. så nu får gubben städa för fullt..ahah.. han e såå duktig.. ja tar hand om tvätten å köket ja :)
var super härligt i telle igår :) riktigt kul å träffa hela släkten å mamma då så klart! det hela började väl med att vi fick dra lös minsta kusinen från snön, sen stor kusinen från sjön, sen den mittersta kusinen från en annan del av sjön.. detta för att de va typ 120 cm snö och hade regna så de va jätte tungt. å pga att de varit så dålig vinter så va de typ över en meter med ovana vatten på sjön..ingen höjdare..
iaf så efter att ha bytt kläder grillade vi korv å fläsk åsså tog vi en prommis till moster nummer 2 å hälsade på 4e kusinen, frun och alla kusin barn...
riktigt trevlig dag, men trött var jag.. som så underbart gott i natt..
så ikväll så blir det ju premiär på Penthouse bar!! känns grymt kul trots att ja tror att de blir lugnt då typ alla är borta nu under påsk..
jo måste ju berätta nå så gulligt.. har alltid förundrats över hur många som ändå läser min blogg, men nu har jag hittat en av mina läsares bloggar - å ja tror faktiskt att detta person snappat upp lite av mina uttryck ;)
ni som känner mig vet att ja har en himla massa uttryck å ord som ja kan säga i alla de mystiska meningar..
men de va faktiskt lite kul.. :)
nä nu ska ja ta å hälsa gubben.. han börjar påstå att de är jobbigt..
RSS 2.0