Julstressen över - Jobbstressen tar över

Ja.. nu julen var över.. å nu har ja väl jobbat varje dag i typ tio dagar, å jag har såå många dagar kvar.. är så grymt less. jobbar typ 12 timmar per dag, å sen så ska ja ha hästen oxå.. så nu däckar jag då jag kommer hem hela tiden...

jo.. lassie är iaf igång satt, men rids fortfarande barbacka. men han är så himla fin att rida..  han har inte gått på två månader men är  så himla fin, har så hög ridbarhet trots vilan å bortfallet av muskler.. å jag kan lova att han steppar i stallgången för att få komma ut å springa...

sen så är läggan klar nu :) så nu får ni komma å fika.. måste väl städa lite.. men de ska ja göra imorgon... ja lovar..haha

men.. hmm.. har då fått tillbaka bilen nu. pärlan är hel å fin nu igen. så nu ska jag hålla mig borta från dikena.. ahha..

puss å kram

Måndag, och vad hände INTE idag??!!

Måndagen börjar nog som de flesta andra.. men någon timma senare fick jag en väldigt otrevlig julklapp...

Skulle och jobba i Roknäs kl 12 så jag lämnade öjebyn ca halv tolv för att kunna ta god tid på mig när det snöat så fruktansvärt mycket och väglaget å sikten var sämre än dålig..

precis efter långnäs korsningen i riktning iot sjulnäs så blir jag omkörd av en bil och det uppstår nollsikt, jag släpper gasen för att återfå sikten, och helt plötsligt så ligger jag i en annans bil koffert!! nä inte riktigt men nästan, då jag prövade bromsa utan resultat så väjde jag ut till höger för att inte köra på bilen, som inte kan ha kört fortare än 30 km/h så jag låg ca 60km/h.

men något hände, bilen stöter i någon vid vägkanten och får sladd. och till min fasa så glider vi över på vänster körbana, där vi får möte av en bil i betydligt högre hastighet än mig.. i paniken så vrider jag om ratten till vänster och rakt ner i krondiket, färden tar tillslut slut 20 meter senare fast i diket..

jag känner fort att jag inte har några skador och försöker ta mig ut. totalt utan lycka. förar dörren ligger i snön och den andra delen av bilen är över snöad.. jag sätter mig tillbaka och ringer efter hjälp..

under de 20 minuter hann jag bli överplogad av plogbilen och inte en enda bil stannade för att se om jag levde, inte ens bilen jag höll på att krocka med!!! så äntligen såg jag blå ljusen närma sig, och tror ni inte att dom missar mig det första dom gör!!! snacka om att paniken infann sig...

aja..allt gick väl. in på akuten och sitta där i någon timma.. sen så följde conny mig och hjälpte till å dra upp bilen med traktorn, det går tyvärr inte att köra som brandmännen trodde. det vi såg med ögat var att oljetråget gått sönder..sen vet man väl inte vad mer som pajat.. men jag är iaf utan bil..

ja.. där har ni min dag!!

men det är nog inte just själva saken som är det som fortfarande gör mig skakis.. jag låg alltså helt osynlig i diket och kunde inte ta mig ut.. tänk om det hade varit mörkt och om jag slagit mig så att jag inte kunde ringa efter hjälp.. då hade jag fryst ihjäl å dött där ute.. att folk är så själviska att dom inte ens stannar då dom ser en bil köra av vägen...

aja.. här kommer nå bilder av dagen. å snälla ni kör försiktigt!!

Tisdag - åtta dagar kvar till jul, jobb, shopping å mys

Idag har jag haft fullt upp men ändå en såå underbar dag... hade sovmorgon till tio, klev upp å åt en mysfrukost med katterna. sen så drog jag till stan med Helena å barnen. blev en lunch på max med trevligt ögongodis ;) sen så shoppade vi lös på Backen, blev ca 1000 kr fattigare..hah.. men kan lugna alla med att de typ bara va nytto saker så va riktigt duktig :)

Sen så har ja även suttit med pensionvalet, vad ska man välja? vad är bäst..hmm.. ringa rådgivningen imorgon.. sen har ja även pratat med AF.. jobbigt de där.. men,men ja har ju då jobb så..

På eftermiddagen så åkte ja å jobbade. men vi hade mest roligt. städade min garderob och fick slänga mycket. men även ge bort en hel del så de va härligt, nu ska de shoppas nytt på mellandags rean :)

kl 18 bar de iväg till stallet å alla de fantastiska hästarna å människorna som finns där.. blir så himla glad av er brudar!! Lassia-man mådde då bra. han var nog glad att se matte tror ja :)

väl hemma så har jag fixat i hallen, grymt snyggt. lovar ska ta kort då de e ljust ute.. å imorgon så kommer välrdens bästa bovärd och ska borra hål så ja kan hänga upp halllampan å så..

Sen så har ja tagit mig en lååång dusch och haft riktigt sån där egen tid, gjort mig snygg för mig själv..känns grymt mysigt..så nu ska ja sätta mig med täcket och en komm the i soffan å glo på dumburken :)

kram å kyss

2:a dagen prommenad, 2:a veckan efter operationen, 2:a dagen utan medicin

Ja nu början nog gubbben min repa sig. såret ser då mycket bra ut, så jag hoppas på det bästa :) lägger upp lite bilder på såret.

KÄNSLIGA LÄSARE VARNAS!!!

annars är det lugnt.. informerar om ev. nyheter imorgon kväll!

XoXo

       

10 dagar kvar till jul

lusse lelle, lusse lelle.. hah.. nä de va ju igår..
men fatta att de e bara tio dagar kvar till julafton å vi har inte de enda lilla snö å prata om.. illa..

har iaf sovit min första helg i läggan.. känns konsigt å ja saknar lillmoran å dess befolkning väldigt mycket.. men ändå.. hemma e hemma :)

har börjat få iordning ganska mycket. ska hänga upp lite gardiner idag innan jobbet å så måste ja verkligen göra mig av med lite tomkartonger..haha.. man kan tro att jag dragit på mig mer saker sen ja flytta ut..hah de kan väl inte vara möjligt, nä, inte jag inte..hahh :P

ska även försöka skrämma igång den stationära datorn, för trevnadens skull.. så då kommer ja å ha två datorer..låter kanske nördigt. men behöver det inom jobbet :)

imorgon så blir de bak med helena å barnen om dom vaknat.. blir gott :) sen hörde ja att hon försökt pussla ihop mig med någon kompis så ja måste väl luska i vem de e..haha..

nä nu ska ja ta å hänga upp nå gardiner å sen ska ja å jobba..

kram å puss //E

Operation nr. 2 och träning med Mockazinen

Jo idag så fick ja lov att ringa ut Irene för han va riktigt dålig idag, och hon fick lov att söva ner gubben igen och ta bort all gegga som bildats av var och blod.. hon pysslade på där en massa, sen fick han både antibiotika och pencilin som han ska äta i sju respektive fyra dagar, så då måste ja spruta han.. huvva tycker sånt e så läskigt...

Men hade ju träning med Becka-hästen idag, och efter gårdagens träning tyckte vi att lastningen skulle sitta som en smeck, det tyckte inte Beckazin som tidigt la in handbromsen. men med samma metod som igår tog vi oss in på rimlig tid. och träningen på det nya bettet, ett tredelat, med rullande kula och fasta ringar, funkade underbart! sen om det var jag eller bettets förtjänst att just dagens träning var fel fri kan jag inte svara på. men i vilket fall som helst så va de underbart :)

har varit sex timmar i stallet idag. e grymt trött å sliten. så nu ska ja sova å imorgon blir de å skjutsa emma till skolan å sen städa i läggan fram till 11 då ja smyger iväg på jobbet.. fullt upp imorgon oxå med andra ord. men I LOVE IT!!

puss å kram å godnatt  alla söta

Måndag med stort M

Jag måste säga att veckan börjat väldigt bra. fullfart sedan morgonen och har även hunnit med att jobba 5 timmar.. sen så har det varit stallet hela kvällen.. har last tränat Beckazinen som tillslut var helt fantastiskt duktig och det kändes grymt bra :)

Skulle då sen kolla Lassie´s sår som sett jättefint ut sen operstionen i fredags, men till min förskräckelse så är han ännu mer svullen, om detta ens är möjligt, det såg ut som om de mitterast stygnen har gått upp och de varade och blödde. det var nästan så de vred sig i magen, och man såg lilla lassie hade mer ont än vanligt.. så ja kastade mig på telefonen och ringde underbara Irene som lovade att kika ut imorgon, då han inte hade någon feber så lever han då iaf några dágar till :)

Sen så jobbade ja som sagt idag, och efter 4,5 timma på stan så var Hanna aningen trött i skallen..hah.. men hon kom med lite kloka kommentarer ändå, bla. att jag ofta säger saker såsom; Nice, Oh yes, Läckert. ahah. å saken är den att ja gör verkligen det.. hmmf..

Läggan blir då iaf klar torsdag så då börjar ja städa. känns så grymt roligt, men ändå overkligt, shit de har gått 12 veckor nu. hur ska ja överleva ensam??!! ahha. nä ska prata med helen om ja kan få sova här ibland..haha. :)

hmm.. nä inge mer nytt, jo ja håller på min hemlighet i några dagar till. tänk att jag äntligen ska lyckas hålla nå hemligt.. ahah

kyss å smek :)

Helgen v. 49 *skratt*

Ja ni.. alltså för varje dag som går och mina 21 år börjar likna 22 så inser jag hur glad jag är som valt den bana i livet som jag valt. eller nästan iaf...

Jag valde för inte allt så länge sen att gå vidare från ett förhållande för att finna lyckan själv, vilket känns grymt bra, nu 4 månader senare... I mina 4 jobb så träffar jag alla typer av människor, allt från de med funktionshinder, psykiska hinder, sociala hinder, pappskallar, dumhuvudet och djur.. haha.. och alla älskar jag lika mycket. För hur man än vrider och vänder de så är det de människor och djur jag möter varje  dag som förgyller mitt liv och min vardag..

Lassie opererades i fredags och just den biten kändes då som om de gick väldigt bra, så nu återstår bara den tråkiga biten, inget är som väntans tider.. Och det håller lassie med om, han hatar verkligen å stå i boxhage, få lite mat och absolut inte röra sig mer än nödvändigt.. men själva såret ser relativt bra ut, däremot så är han jättesvullen  så jag ska ringa veterinären imorgon å fråga om råd..

Sen så ska ja även å kolla in läggan imorgon :) köket och halva badrummet bör vara klart enligt mina kalkyleringar.. spännande. hade tänkt börja städa lite så ja kanske kan flytta in till helgen.. och som utlovat så blir det en väldigt sen inflyttningsfest, dock då jag flytatt in ordentligt så den får väl dröja lite..hah..

nä ni.. tror faktiskt att ja ska göra en relativt tidig kväll ikväll.. har mycket att stå i imorgon, plus att ja jobbar på eftermiddagen, så söker ni mig mellan 12 å 17  så svarar jag ej.

kram å puss på er alla

ps. ja vet nått som inte ni vet ;) ds.

XoXo Emelie

snor kallt men ändå en gryym dag :)

Jopp. nu är det kallt värre i paradiset.. hmm.. men de är ändå mysigt trots att man hade behövt skor inne då det är golvkallt i den stora gula villan, å när man går förbi dörrar å fönster tror man dom står öppna..haha

Har varit och lunchat med underbara Helena idag, riktigt trevligt, och gott :) sen var vi förbi mullers och skulle träffa min "blind date", som så lägligt var sjuk.. ahah sen så lämnade ja henne i Öjebyn å gav mig av mot lillmoran för att vara huslig, städar tvättar och rastar hundar..

tog en paus och satt min framför datorn för att nörda lite, och mina underbara katter klämmer ihop sig i mitt knä, allt för att få vara nära, så jag är ju bara tvungen att lägga upp nå helt underbara kort på mina tre djur..

enjoy!

   

Lassie                              Pärlan                     Zipper

Jag o Lassie 2/12 -09

                  
Ny klänning inköpt på Gina - Klädd för stan          -  Nyklädd å sminkad för stan


Lassies julpyntning

Good Day Today

joo..måste väl säga att dagen har varit bra. men de e den väl alltid då man får shoppa? ;) var på stan med mams och hittade världens snyggaste byxor på H&M smo jag ska ha som mina nya arbetsbyxor :)

den så va ja å hämtade Emma-pemma på skolan och vi får på dollar å köpte julglitter till pollarna. så hela eftermiddagen och halva kvällen har vi ägnat åt att julpynta. lassies box blev helt klart finast, men det tog honom ca 30 sek att riva ner allt och börja gnana upp varenda pinne. men hann faktiskt föreviga pyntet med ett kort..

däremot så hade knubbisen lyckats slita lös en bit från hoven som ja nu försökt tjära fast, annars för de bli plastic padding imorgon :)

och på tal om imorgon.. då kommer veterinären ut och ska prova bränna bort lassies ink. spännande.. å sen så ska ja tydligen på date på mullers..hah..en väns karl jobbar där och han har bjudit bort mig så jag och helena ska dit och säga hej imorgon..haha..pinsamt til tusen *skratt*

Nä nu ni ska ja försöka ladda upp lite bilder. ni märker ju om de lyckas :)

kisses    Emelie

Om Gud kunde resa sig ur dödens kista så ska ja nog ta mig upp från källarn..

Mmm... Ja.. Vill bara börja med att tillägga att MINA vänner måste va dom bästa som finns!! Dom orkar hänga med i alla mina snäva svängar och dom hinner med på mina spurter efter de långa sträckorna.. Men samtidigt  så kan jag inte annat än att även tycka lite syng om dem för att de hela tiden ska behöva dras med mina bekymmer..

Jag.. är verkligen inte någon som klagar, jag försöker alltid klara mig själv och reder mig själv i mesta möjliga mån, men om det är något jag inte klarar själv så är det att älska mig själv på det sätt som jag borde. Ska man granska mitt liv så lever jag nog lyckligare än många andra; Har helt underbara vänner, en fantastisk familj. Jag har jobb, mycket jobb, har djur som älskar mig ovillkorligt och är både bra och omtyckt för det jag gör.. Så vad mer kan man kräva.. Jo någon två-bent varelse som älskar mig för den  väldigt spralliga tjej jag verkligen är.. Jag är verkligen inte den som super varje helg för att jag har mina djur som behöver mig varje dag, men det gör inte mig något, jag värderar annat..

Jag är inte heller den tjejen som skrattar bara för att skratta, och då kommer att se falsk ut, jag skrattar då jag är glad, men jag ler däremot ofta.. Jag är inte den som kommer bäst överens med andra tjejer, men jag är inte trångsynt.. Jag är en väldigt öppen människa, och framför allt så är jag väldigt ärlig. Och det enda jag kräver av människor jag möter är ärlighet. Men har tyvärr lärt mig att ärlighet är inte något man kan kräva - varför har människor så svårt att vara ärliga??!! Kan dom inte fatta att det är lättare att ta skit om någon är ärlig??!

Sen.. Jo jag är faktiskt en sak till.. haha grymt pratglad!! ;) Och ja, ja vet att jag kan surra folk ktill förbannelse, men jag kan faktiskt ta att ni säger åt mig å hålla käften ibland... Men jag hatar verkligen tystnad.. Det är så pinsamt..hmm.. Å sen så tänker jag mycket, det händer också mycket i mitt liv vilket resulterar i att jag ALLTID har "jätte viktiga" saker att säga..ahah..

Men.. jag är inte älskad, eller nog fan är jag väl det. Men inte på det sättet ni vet.. Men det är väl så att man ska inte söka, å de gjorde ja verkligen inte. Å ja hittade den för mig mest perfekta killen i världen, allt stämde, å hur ofta e det.. Men,men som alla vet så finns inget som heter perfektionism, lika väl som alla drömmar har ett slut.. Å min dröm slutade i söndags, ganska precis 2,5 månad sen den började.. Tråkigt - jo nå grymt.. Men sant.. Å uppenbarligen ofrånkomligt..

Men... Det som känns värst e nog att alla har haft rätt, å trotts att ja vet att ja  e sämst på de mästa så HATAR ja verkligen å ha fel, speciellt då de handlar om mina känslor.. *skit-skit-skit*

Och.. Dessutom så var han ju sååå perfekt.. Ja ni fattar..haha.. Nä nog surrat.. Kommer nog något mer bittert inlägg inom kort ;P

Förresten.. Håll alla tummar å tår, lassie opereras på torsdag :)

//

XoXo Memlan
RSS 2.0