Älska, glömma och förlåta..

Ja ni gott folk, jag tror att jag har kommit på livets stora gåta; älska, glömma och förlåta.. det vet vi alla är en klyscha utan dess like, men har ni någon gång funderat på vad de egentligen betyder?? sitter här med datorn i mörkrets ensamhet, har stressat hela dagen och äntligen så är det lugnt..

Och nu, nu äntligen så inser jag. att det handlar inte om att varken älska, glömma eller förlåta någon annan. utan det är en själv man ska göra det med..

Om vi inte själva älskar varandra, vem ska då göra det?
Om vi inte själva löser våra problem och går vidare, vem ska då orka leva vid sidan av oss?
Om vi inte förlåter oss själva för våra misstag, varför ska då andra förlåta oss för dem?

Så nu gott folk, ska jag blir nunna ;)

haha..nä kanske inte nunna, men jag lämnade livet i trygghet för att ge mig själv lycka, inte söka det i någon annan... så från och med nu är det Emelie i centrum :) även om mina djur alltid kommer att komma före mig trots allt..

å på tal om djur så ska ja ut i stallet och prata skit med brudarna innan jag gör middag.. har ändå ingen å äta med idag..hmmf..

aja.. det var dagens hjärte lektion ;)
kram å puss


Kiruna tur och retur

Ja, lördagen inne bar inte så mycket. en himla massa mys med underbaraste. sen till jobbet och jobba natt.. söndag blev det sovmorgon och sen stallet...

söndag kväll så satte ja mig i lastbilen och följde med J till Kiruna, man väl inte tyckas vara världens mysigaste väg att fördriva tiden på.. men ja hade mysigt, men stora bokstäver :) övernattade i kiruna och började hemförden vid 11 tiden..

Väl hemma i dimman och utan snö var det bara att pyssla sig ut i stallet.. mysiga värld :)

i veckan blir de nog mest mys då J är hemma i veckan, imorgon ska ja dock å prov rida lite hästar i boden med Sara å sen har ja ju träning som vanligt på kvällen. onsdag blir det lite jobb och husvisning på kvällen. torsdag så var det också nå mer än jobb, men inte som ja kommer på nu :)

Halloween helgen blir väldigt lugn då ja både jobbar natt på pentan, dag på grans och har stalljour hemma.. så ja kan nog lova att ja e en slagen hjälte på söndag kväll..

nä nu väntar sängen. puss å krams ;) 

fredag och sjuk..

Ja, fredagen börjar närma sig hälften och jag är sjukare än vad ja var för 12 timmar sen..hmmf..

har hunnit vara ute och ränna trots den ilande värken, skjutsade Frida till bussen som ska till norge för hundutställning, lycka till ;)

sen bar det av till ÖoB och köpa kattmat, sen till lägenheten och skåda den bestående förödelsen... verkar aldrig bli klart, pratade med min underbara bovärd som trodde på ca 5 veckor till.. men de blir fint, som han sa.. jo då för visso, men de tar lång tid, vad pysslar NCC med egentligen??!!

sen så var ja å postade nå brev och på apoteket och kolla tider för vaccination, ska även dra med mig Jens var tanken. plus att ja köpte lite bli frisk medicin :)

väl hemma så jagade jag ikapp katterna och borstade, samt klippte klor på den. och nu är jag väldigt opopulär..haha.. men det lossnade mycket hår..

både i förrgår och igår natt så har det varit strömavbrott i böle, kanske hela piteå de vet ja inte. men iaf mellan 23.00 och 04.00 var de svart så i förrgår hade vi lite att göra jag och min bonus syrra så vi hittade en gammal hund tröja som dom haft på din dåvarande valp, denna tvingade vi på min väldigt lurviga zipper och förevigade med kort, vi var inte populära..haha.. se och njut =)



Nyfikna människor..

Haha..trodde inte det skulle vara så många som skulle läsa min blogg från FB, så nu får de väl vara dax för en förklaring dåå...hmm..

Ja, nej jag är inte arg på Jens längre, snarare tvärt om.. han ringde igår och berättade att han tappat bort sin telefon, och det varit ganska livat i helgen så han är nog förlåten för det tror ja.. sen så hade vi värsta snacket och kom väl fram till ganska mycket vettigt...

eller ja de får vi väl se, de kändes som vettigt, men nu är det ju upp till han å visa att ja e värd de..hmm.. ja så så e de, för alla ni som undrar.. skulle inte betrakta mig som jätte singel just nu iaf, inget mer men inte helt och hållet singel..ahh..

Nu sitter ja å väntar på att Zarah ska komma så ska vi kika på hästar åt henne, sen så ska ja ta den blåa faran och åka till älvsbyn för att hälsa på lite delar av familjen och hämta foder.. sen ikväll så blir det stallet och så har ja lovat att träna gallan och emma, socker ponnyn nr 1 =)

sen så hoppas jag att, ja ni vet vem, kommer hem idag... han skulle köra till Ö-vik men ja hoppas :)

nä nu ska ja fortsätta spendera lossas pengar ;)

puss å kram

Separation - Ilska - Förtvivelse

hmmf...varit en väldigt konstig vecka nr 42... vet inte riktigt vart ja ska börja, men mina närmsta vänner har koll på helheten så ja kan dra det lite snabbt här..

Träffade en yyyber härlig kille förre helgen på krogen då jag och hanna-panna var ut och kikade på folket.. det slutade iaf i öjebyn och hela den här veckan har fortfatt i ett sånt där drömland.. men man vaknar ju från alla drömmar och min fick ett väldigt bryskt uppvaknande, då denne "karl" (läs idiot) bestämde sig för att dra hem någon annan från krogen i fredags..så där stod jag.. och var precis den där tjejen som hade ringt helgen före hela natten, säkert skit arg över att han inte svarat då hon ring för att han var med mig.. å nu var jag henne!! fy fan.. tror hon hette elin, kan bara säga, elin ja förstår dig...

Ja, där har ni det i korthet..

sen så mitt i alltihopa så ryker jag i hop med conny över något som säkert kan betraktas som en bagatell, men tyvärr så bryr ja mig om den. vilket slutade i en massa tårar stora som monster på täcket, och vi fick väl egentligen inte ens nå facit på problemet..

Hela lördagen var efter detta baar skit, ville bara dra täcket över huvudet och aldrig mer vakna, men huvva, nä då ska man å jobba. först handikappomsorgen som fick följa till Näsviks gård där det var häst klinik så där stod ja å frös i någon timma, men, och det stora MEN var att jag faktiskt inte tänkte på jens...

sen så var det hem, bråka lite mer med conny, sen ut i stallet, sen jobba på grans, som jag faktiskt glömt bort och kom på i absolut sista stund att ja lovat chefen att ta in dem å ge dem kvällsmat... hann iaf dit..

Sen bar de hemmåt mot lillmoran och i durschen för att inse att ja hade arbetskläderna för de tredje jobbet i lägenheten, så det rände av dit och sedan till hanna för att vara med dem på fest, dock nykter..
satt och såg på då de spelade öl spelet och sjöng, så duktiga så... sen kl 22 bar det av till jobbet på pentan och min söta praktik tjej Emelie, vi hade en riktigt trevlig kväll med grymt bra med folk, söta killar och bra med dricks. även dessa timmar kunde jag släppa jens för ett tag..

ja vaknar tidigt söndag morgon och vandrar ut i stallet för att ha hoppträning för brudarna, vilka sköter sig super bra, och vi får även en knock out av jesse och siro, siro nockar av jesse med hjälp av ett träd...ahha.. men de gick bra..

så till slut så sitter jag inne med täcket runt mig, pizza i knät och datorn bredvid.. känner att jag nog aldrig skulle gått upp i helgen, och allra minst gått ut på krogen förra helgen...

men man lär sig av sina misstag och förhoppingsvis så kommer jag inte att upprepa dem heller :)

Nä nu ska ja ta å va lite bitter ;)

pusspuss

Idol kväll med hanna och sen till jens

ja..då var det fredag igen..ahha..fast jag som är arbetslös har ju faktiskt fredag hela veckan ;) men måste säga att de skulle ja byta bort för det mesta just nu..har så himla tråkigt på dagarna då ja bara sitter hemma..

Söker jobb så de står härliga till, tyvärr så får jag även lika många avslag tillbaka..himla system de där.. nä..de e nog tänkt att jag ska vara arbetslös..

har nu varit utan lägenhet sedan 17 september, och detta innebätr även att jag är utan hem, tv och tvättstuga.. tvättstugan lånar jag av underbara familjer nedan för mig, mina extra föräldrar ;) men tvn har jag nog lärt mig leva utan tror jag..hah..nja.. längtar till å med efter reklamerna..ahah

katterna, zipper och pärlan, växer så det knakar.. och det gör även mattes ork just nu..hah..är så less på allt.. jag och katterna sitter inne framför datorn och bara glooor...

Lassie har sin årliga "Svarta Hingsten" persiod just nu. han är jobbig att rida, eller går knappt att rida, står ständigt på bak - eller framben, aldrig alla fyra samtidigt, eller försöker ens samverka dessa i någon typ av gångart.. nej då..han har fullt upp med att göra alla cirkuskonster han kan komma på för att kvala in till spanska ridskolan som den enda svarta hästen där..ahahh..

ikväll så ska ja våldgästa hanna med en pizza och sno hennes tv för att glo på idol..har inge bättre för oss, sens å måste ja ju gratta henne ordenligt då hon klarat att tre problem för taxikortet, på första försöket, duktigt tjeja!! sen så blir det nog att svänga förbi jens, skulle ha nå killfest hemma, men ja räknas tydligen till den skaran..haah...

men han lovat att hämta min "extra lilla syrra" Emma i munksund ikväll, så de blir nog att dra många raggar... hmm.. kom just på att ja absolut inte får glömma å tanka bilen då lampan lyst ett bra tag nu..hah...

nä nu ska ja gå å ta mig en allvarlig blick i spegeln..hah..
pusspuss 

Ny frilla och vinter i lillmoran

Ja, har ju shoppat mycket de senaste dagarna, underbart att få spendera lite pengar :) har köpt ett par nya Gina jeans, en svart adidas collegetröja, en lila adidas väska, en svart BB börs, ett par svarta reebock skor.. och så var ja och klippte mig! det känns bara såååå underbart :)

Bor ju som de flesta vet än så länge i lillmoran, trivs riktigt bra, kanske ja ska höra med Lars om han vill ha en dotter till,, ahha.. tvivlar starkt..

Katterna verkar då trivas bra, dom är verkligen helt otroliga, som dom fått flytta omkring trots sin ringa ålder på fem månader..

Jag söker så fortfarande jobb som en tok, har fem jobb som jag ännu inte fått avslag på än så jag håller tummarna på att något ska ge lite kanske.. annars så jobbar ja vidare på alla ställen samtidigt..haha..som vanligt vill säga..

lägger upp lite bilder på nyfrillan å katterna, och lassie min skatt så klart :) mer bilder finns på min FB ;)

KissKiss

      

om kärlek hade ett uttryck - Jag efter frissan - Zipper "the man" - Pärlan "hjärnan bakom dåden"

Hästen finare än någonsin, nu är tävlingssäsongen över

Ja... då var tävlingssäsongen över, och för att resumera det sp har det varit ett riktigt bra åt. vi har fått vara sjukdoms fria och haft en väldigt positiv och trevlig häst. blev inte lika många dressyrtävlingar i år då vi har tränat mycket hoppning, vilket oxå har gett resultat. Vi har hunnit vara och tävla hoppning i både Norrskenet och på LRK nu innan kylan slog till.. i norrskenet så knep vi en 4:e plats och det är vi nöjda med. på LRK var det andra resultat som gällde, vi hade en 1:a plats, en 2:a plats, en 6:e och en 8:e plats allt som allt under helgen..

Just nu känns lassie helt fantistisk och det känns hemskt att säsongen är över då han är som finast. men, men det är bara träna mer och sätta upp nya mål inte nästa år. Kan väl säga att jag är väldigt hoppfull i både hoppningen och dressyren att vi ska kunna göra en uppklassning i båda grenarna...

jag lägger upp lite bilder från de två senaste tävlingarna så ni får se :)

kramkram från emelie och lassie
   
RSS 2.0