torsdag morgon

ja idag åkte älsklingen på jobb igen, men vi har fått 3,5 dag extra. men känns ändå hemskt varenda gång han far hemifrån.. jag som hoppades få jobba nått i veckan med vikarebasen måste ju blivit knäpp, ja fick smset om ja kunde jobba 09.59, och svarade JA kl 10.00 och får tillbaka 19 minuter senare att vikariatet redan är tillsatt av någon annan. hur fan går de till? hur kan nån möjligt svara fortare?!! har varit så i flera dagar nu.. e ju inte så kul å vakna varje morgon av ett sms å tro att man ska få jobba å så blir de aldrig..

hmm..

aja så är de.. idag blir de bara lite pyssel här hemma. lite pappersjobb å så. ikväll ska ja å plåga lotta på prk, blir markarbete och bommar, sen hoppas ja kunna möta upp mamma för en prommis :)

jooo
tänkte ju ja skulle ge er receptet på en grym laxgratäng och min egen special tårta ;)

 

Lyxig Laxgratäng   6 portioner

ca 1 kg färsk lax
150g riven ost
salt o peppar

Mos;

1 1/2 kg skalad potatis
2 äggulor
2 msk smör
1 dl grädde
salt o peppar

Sås;
2 msk smör
2 msk vetemjöl
1 fiskbiljongtärning
2 dl vatten
1/2 dl citronsaft
3 dl vispgrädde (eller 2dl mjöl o 1dl C.F)

Tillagning;

Börja med moset, koka potatisen och pressa den. rör ner äggulor och smör (gärna med elvisp). Späd med grädde och smaksätt med salt och peppar.
Skär laxen (eller köp färdig skivad lax i förpackning) i tunna skivor på snedden, för att få så stora skivor som möjligt, salta och peppra. Fördela osten över skrivorna och rulla ihop.
Sprita eller klicka ut moset längs med kanterna på en ungssäkerform, lägg i laxrullarna.
Smält smöret till såsen, rör i vetemjöl. Tillsätt smulad buljongtärning och späd med vatten. tillsätt citronsaften och grädden underomrörning. Låt såsen koka i ca 5 min och häll den sedan över laxrullarna. gratinera i ugn på 225 grader i ca 25 min. garnera med rom, hackad lök, lime och dill

Smaklig måltid!




Choklad tårta

Fyllning;

5 dl färska hallon
1 L hackade rabarber
2 bananer
1/2 påse marsansås
3 dl strösocker

Garnering;

50g smör
250 g choklad

Tårtbotten;

3 stora ägg
3 dl socker
75 gram smör eller margarin
3 tsk bakpulver
4,5 dl vetemjöl
2 dl mjölk (vatten går också bra)

Tillagning;

Börja med tårtbottnen - Värm ugnen till 175 grader.  Smörj en sockerkaksform och strö den med ströbröd.
Vispa ägg och socker så att det blir fluffigt efter några minuters vispande. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner i äggblandningen. Smält smöret och rör ner den i smeten tillsammans med mjölken. Rör om tills smeten blir jämn och häll sedan ner det i sockerkaksformen.
Grädda i ca 25-30 minuter beroende på ugn. Använd en provsticka för att kontrollera att den inte är kladdig i mitten.

när sockerkakan svalnat vänd den upp och ner och dela den fyra delar så att du får fyra bottnar. medan bottnarna svalnar kokar du rabarnerna. häll ca 1 L skalade och hackade (ca 1,5 cm´s bitar) i en kastrull med rikligt med vatten. koka under omrörning tills de blottnar upp, ca 15 min. sila sedan ut allt vatten och socka tills krämen går att äta, den ska vara liter syrlig.
sockra hallonen, mosa sedan bananerna och blanda bananderna med marsansåsen.

sen är det bara som en vanlig tårta. Hallon på understa lagret, sen rababer sen banan.

Smält smöret och sedan chokladen på låg värme, låt sedan stå på svalning till chokladen nästan börjar stelna. bre sedan över hela tårtan och ställ i kylen på stelning.

super gott!

Lycka till <3
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0